Klockren helg och ledning i serietabellen

SSK seriens näst sista tävlingshelg avgjordes under lördagen på Gelleråsen utanför Karlskoga. Inför helgen var toppstriden i tabellen mycket hård där jag låg endast 14 poäng efter ledaren. Kval och två race kördes under lördagen med blandade förhållanden, något som satte prov på både förare och team.
Kvalet kördes på torr bana och jag lyckades ganska fort sätta en riktigt bra tid, vilket var viktigt då kvalet blev mycket händelserikt mot slutet med flera avåkningar. Detta gav mig snabbaste varv och bästa utgångsläge inför det första racet.
Strax innan det första racet slog vädret om helt och skinande sol blev till bara några minuter till spöande regn. Det var på gränsen att det gick att genomföra racen som planerat, på grund av stora mängder vatten och begränsad sikt, men efter lite fördröjning kunde racet köras och jag var med bra direkt från start. Jag tog direkt ledningen och efter tuffa kamper tog jag målflagg och fick med mig viktiga poäng i tabellen efter en andraplats (P2).
Det andra racet visade sig bli av en helt annan karaktär. Regnet hade avtagit och banan var upptorkade, lite emellan blöt och torr. Samtliga i fältet valde dock att gå ut på regndäck eftersom det inte var tillräckligt torrt för att köra på slicks. Dessa förhållanden är de absolut svåraste att köra på eftersom greppnivån i banan kan vara varierande. Dessutom är det rätt att överhetta regndäcken ifall banan torkar för snabbt, vilket gör att de förare som kan ta hand om däcken effektivast får en väldigt stor fördel.
Jag kände direkt i starten att jag hittade bra spår och hittade snabbt greppnivån i banan, och öppnade direkt de första varven en lucka på flera sekunder till andra plats. Denna luckan växte under hela racet och jag var flera sekunder snabbare per varv. Detta gjorde att jag gick i mål som överlägsen vinnare (P1) i min klass med nästan 30 sekunders ner till andraplatsen.
Efter helgens fantastiska resultat, P1 och P2 har jag nu en ledning på 76 poäng i serietabellen med bara ett återstående race i Kinnekulle den 22-23 september där seriefinalen kommer att avgöras.