Göteborgs Stora Pris – Mycket viktig seger!!

Göteborgs Stora Pris (GSP) som är Nordens största tävling kördes på hemmabanan i Göteborg med lite blandade väder förhållanden och inslag av härligt mycket ösregn och redan i de inledande träningarna inför tävlingen hade vi åkt mycket fort så förväntningarna var högt ställda inför tävlingen.

Vi började dagen med att testa en inställning som vi trodde mycket på men som tyvärr visade sig vara helt fel, detta resulterade i en blygsam 13:e tid på tidkörningen. I de efterföljande kvalen så fick jag slita lite för att köra till mig en bra startposition i den kommande finalen. Redan i det första kvalet visade vi att vi hade rätt fart och jag vann detta med god marginal från en startposition längre ned i fältet. Det andra kvalet gick också vår väg och masterpostionen (pole-position) i finalen var säkrad.

I finalen som kördes i regn fick vi återigen en bra start som jag förvaltade väl och kunde köra in i mål som vinnare av Göteborgs Stora Pris!!

-Otto, att vinna GSP är ett av målen som vi haft med säsongen då det är den största nordiska tävlingen och alla de bästa är med. Om jag summerar säsongen hittills så har jag nu vunnit i stort sett alla stora tävlingar jag kört och SKCC serien totalt. Det känns riktigt bra..!

Härnäst kommer vi nu fokusera på de 3 avslutande tävlingarna, WSK serien och Världsfinalen i mitten på oktober på Lonato banan, Garda i Italien.

HD Pic..