WSK LaConca Italien – Fin 9:e plats men straffades av motorproblem..

Första deltävlingen i världens tuffaste karting serie, World Series Karting Master (”WSK Master”) serien avgjordes i Italien under blandade väder förhållanden med 85 startande från blandade nationer från hela världen.
Tävlingen bjöd på regn och ruskväder under de inledande dagarna och solsken och lite värme under final dagen.

Efter att ha presterat topptider på de inledande träningarna och varit bland de snabbaste på ”warmup” så fick jag 7:e bästa tid på tidkörningen efter de 3 olika grupperna hade slagits samman vilket gav mig startposition 3 i de fyra stycken kvalheat som skulle köras innan för-final och final.

Tyvärr drabbades jag av ett motorproblem i det första kvalheatet och blev stående på ”formationsvarvet” vilket gjorde att jag drog på mig 31 poäng. I de efterföljande kvalheaten så vann jag ett och var 2:a i två av heaten. Detta gjorde att jag tyvärr inte kvalade till mig bättre än en 15:e startposition.

En nyhet för i år i WSK Master är att man kör 2 stycken delade för-finaler med vardera 34 startande och de 17 bästa i varje för-final går vidare till finalen med trettiofyra startande.

I finalen så startade jag på 12:e startposition efter sammanslagning av de två för-finalerna och fick starta på yttern vilket skulle visa sig vara riktigt dåligt då det var lite incidenter och jag var ut ganska lång ner i fältet, tyvärr räckte inte de 10 varven till för utmana om topp placeringar utan jag slutade på en fin 9:e plats.

-Otto, årets första WSK tävlingen och jag visar direkt att jag är med för att kämpa om pallplaceringar, tyvärr drabbades jag av ett motorproblem på första kvalet och jag lyckades inte att reparera denna skada utan fick kämpa bakifrån i fältet i finalerna.

Nästa tävling går om ett par veckor och då hoppas jag att vi skall slippa tekniska problem och vara med och utmana om pallplaceringarna.