Campionato Italiano, Jesolo Italien – 9:e plats

Den andra deltävlingen i ”Campionato Italiano” avgjordes i helgen i Jesolo och jag var mycket glad över att få möjligheten att vara med på denna tävling.

Till denna tävling så hade vi bytt chassi märke och åkte nu Top Kart i ett av de absolut bästa teamen som finns.På träningen inför tävlingen så testade vi lite olika chassi setuper och fann ganska snart en setup som fungerade mycket bra. Med tanke på att alla de bästa var på plats så var tidskörningen ett litet minus för oss då jag endast körde till mig en 17:e plats. Detta rättade jag till i kvalen och efter kvalificeringen så var jag totalt på en 10 plats.

En nyhet när vi kör Campionato Italiano är att de 8:a bästa efter kvalen, startar i omvänd ordning i första finalen och efter det startar i rätt ordning i den andra finalen Oavsett placering i finalen innan. Ganska invecklat 😉 Detta innebär att startpositionen till final 2 kan bli lite annorlunda…. I alla fall så körde jag till mig en 9:e plats i första finalen. Detta gav mig en 11:e start position i final 2.

Tyvärr så var det en krasch i den andra finalen vilken drabbade mig och jag var ut med de sista men ändå lyckades jag att köra upp mig till en 20:e plats.

– Otto, i helgen körde vi för ett nytt topp-team och hade ett nytt chassi-märke. Jag tycker att det har fungerat över förväntan och tror mycket på detta inför kommande race vilket min 9:e plats visar i den första finalen.
Tyvärr hade jag otur att vara med i kraschen i den andra finalen och fick inte riktigt visa vad vi kan prestera ytterligare. Tyvärr är det sådant som händer ibland i racing.

Näst kommande helg kör vi nästa deltävling i WSK Master i ValVibrata, Italien