SM (JRM) Lidköping Sverige – DNS i finalen

Lidköping Karting Klubb stod som arrangör för årets SM i Karting och det skulle bjudas på lite omväxlande väder under tävlingshelgen.
I och med att SM körs som en öppen internationell tävling så är förare från andra länder välkomna. I min klass så var det flertal förare från Norge samt Ryssland med i startuppställningen dock så räknas SM endast svenskarna emellan, dvs bäste svensk vinner oavsett placering.

Under torsdagens officiella träning så var jag på de 2 inledande träningarna ca 1 tiondelssekund efter Alexander Vartanyan från Ryssland och i den sista officiella träningen så var jag snabbast med en tiondel före honom och övriga svenskar en bit efter.

Fredagen inleddes med tidkörning och min klass var delad i 2 grupper. Jag vann min grupp men blev 2 totalt efter de saxat grupperna. Vi körde vår tidkörning på upptorkande bana medans den andra gruppen körde på torrbana vilket gjorde att skillnaden mellan grupperna blev stor.

I de 2 efterföljande kvalen som kördes över 8 stycken varv så vann jag de båda med god marginal och hade hela 14 sekunder tillgodo till nästa svensk i det första kvalheatet och 7,5 sekunder tillgodo till nästa svensk i det andra kvalheatet. Detta gjorde att jag vann kvalet och fick starta i master (poleposition) i förfinalen.

I lördagens förfinal så missbedömde vi fästet lite grann och hade lite för mycket grepp i karten och lite fel utväxling detta medförde att jag endast blev 2:a slagen av Alexander Vartanyan dock hade jag 5 sekunder tillgodo till nästa svensk.

En variant på hur de brukar göra i Italien var att de efter varje heat tog in tändboxarna och delade ut dem igen till varje heat, detta för troligen för att undvika fusk, tyvärr så hade Bilsportförbundet missat att man skulle genomföra mätning av boxarna med analysator och verifiera att de var hela efter körning innan de återigen delades ut till oss förare.

DNS (did not start) – en förkortning som jag helst undviker. Till finalen som jag skulle starta second master i skulle det visa sig att vi fått en tändbox som hade slutat att fungera i förfinalen för en annan förare, dock hade man inte plockat undan denna och ersatt med en ny utan delat ut den igen i finalen. Detta medförde att jag inte fick igång min motor och fick inte lov att köra finalen.

– Otto, efter att man varit snabbast på alla träningar, kval och i förfinal så känns det naturligtvis inte roligt att vi skall bli drabbade av tekniska fel som ligger utanför vår kontroll. Tävlingsarrangören hade bestämt reglerna för hantering av tändboxarna och bär det fulla ansvaret för att jag inte fick köra finalen då det låg utanför vår kontroll. Tyvärr så blev jag drabbad och nu vet vi inte om bäste man vann..
Jag kan bara summera det hela som tragiskt och ett trist resultat för teamet runt mig, familj, vänner och sponsorer som återigen ställt upp 110% för mig.

Härnäst väntar nästa deltävling i Championat Italiano om några veckor som körs i Lonato söder om Gardasjön, Italien.