Campionato Italiano, Lonato Italien – Toppresultat igen

South Garda Karting i norra Italien strax söder om Gardasjön var värd för den 4 deltävlingen i Championato Italiano och som vanligt var alla de bästa på plats. Augusti vädret var på sin bästa sida med sol, +35 grader varmt och vindstilla.

Under den inledande träningen så hade jag redan från början riktigt bra med fart och kände mig rätt komfortabel med läget. Tyvärr så gjorde vi ett misstag till tidkörningen och det resulterade i en 27:e plats. Trist men sant ;-(

I de efterföljande kvalen så hade jag återigen riktigt bra med fart i karten. I första kvalet så gjorde jag en riktigt bra uppkörning tyvärr så var det en medtävlande som gjorde ett misstag på sista varvet och tog med mig av banan så jag blev bara 13:e. Andra kvalet så gjorde jag inga misstag och körde upp mig ordentligt till en 2:a plats och i det 3:e kvalet så gjorde jag återigen ett mycket bra heat men tyvärr så lyckades jag inte köra upp mig mer än till 8:e plats. Detta resulterade i att jag kvalade totalt som 13:e person, ett riktigt bra resultat.

På italienskt vis enligt reglerna i Championato Italiano så har man 2 stycken finaler med separata prisutdelningar. I finalerna som alltid brukar vara lite extra stökiga och tighta körde jag till mig en 7:e plats och en 6:e plats.

– Otto, återigen så visar jag att jag etablerat mig i den yttersta toppen och levererar toppresultat i denna hårda internationella konkurrens. Tyvärr så led jag lite av den dåliga tidkörningen och kunde inte riktigt reparera detta fullt ut men en 7:e och en 6:e plats är jag riktigt nöjd med efter omständigheterna.

Nästa tävling är i slutet på Augusti då Championato Italiano körs i ValVibrata.