Göteborgs Stora Pris – Vinst i årets viktigaste race

Norra Europas största och den absolut viktigaste tävlingen på hemmaplan för Otto Tjäder under året avgjordes under växlande väderförhållanden med 38 anmälda förare.

Otto var extremt revansch sugen efter det problem som drabbade honom tidigare i år på finalen i SM då en tändbox som arrangören tilldelade inte fungerade.

I kvalen fick Otto starta på yttern efter att endast varit 3:e snabbast på den inledande tidkörningen. I det första kvalet gick Otto direkt upp i ledning och körde väldigt övertygande och var över 4 sekunder före tvåan i mål. Det andra kvalet blev en repris på det första och Otto körde återigen mycket övertygande och var över 5 sekunder före tvåan i mål.

Efter att Otto vunnit sina kval så var startruta 1 säkrad i finalen, en final som skulle köras på en upptorkande bana med slicks.

I finalen gjorde Otto inga misstag utan gick direkt upp i ledning och genomförde de 16 varven på ett ganska odramatiskt sätt då ingen av de bakomvarande kunde attackera honom.

– Otto, att återigen vinna GSP känns riktigt bra!  Detta var min sista tävling i Sverige i Junior60 och jag kan bara summera det hela med att jag nu vunnit de race jag ställt upp i med undantag för SM i Lidköping där jag åtminstone varit snabbaste svensk fram till för-finalen 😉

Extra kul att summera de tre senaste GSP med sviten P2, P1, P1

Otto segrare GSP 2011Otto glad segrare i GSP 2011 i J60