DKJM 1 Kerpen, Tyskland

Första deltävlingen av fem i det Tyska Mästerskapet avgjordes i Kerpen, Tyskland med 58 stycken förare i min klass.

Vädret var riktigt omväxlande, regnskurar blandat med blå himmel och sol. Detta skapade riktigt svåra förutsättningar.

På tidskörningen så gjorde jag en bra insats och körde till mig den 8:e bästa tiden.

Detta resulterade i jag fick starta från ruta fyra på yttern under mina tre kval, Detta skulle visa sig vara riktigt klurigt och jag fick inte till en riktigt bra start under kvalen men gjorde bra ifrån mig.

Jag kvalade med resultaten P8, P9 och P10 dock så blev jag bestraffad efter det första kvalheatet för en teknisk felaktighet (trasig Unilog) och jag blev placerad sist. Detta medförde att jag fick köra second-chans där de sex första går vidare till finalerna. I second-chans körde jag upp mig och blev trea över mål linjen och därmed vidare till finalerna.

Finalerna kan jag konstatera att de var riktigt stökiga med många incidenter..

I den första finalen startade jag 31:a och körde upp mig till som bäst femtonde plats då det var en som hade åkt av banan som körde ut mitt framför mig och jag fick väja undan och tappade placeringar så jag till slut blev P24:a.

I den andra finalen så var det i stort sett samma jag körde upp mig och var som bäst uppe på en tolvte plats då en bakomvarande plötsligt kör av mig och jag tappar massor av placeringar.. Jag slutade på P19.

– Otto, resultatet för helgen speglar inte min insats då jag straffades för en trasig Unilog i första kvalet som gjorde att jag bestraffades med 29 poäng och flyttade ner mig långt ner i resultat listan efter kvalet. Detta medförde att jag fick starta finalerna från den bakersta delen vilket alltid är lite extra stökigt och lite chansartat. Med tanke på omständigheterna så är jag riktigt nöjd med min och KSM Racing Teamets insats.

 

DKJM Kerpen photo by kartsport.de

 

Lite mer bilder från racet