DKJM 3 Ampfing – P9 och viktiga poäng i mästerskapet

Den tredje deltävlingen i Tyska Mästerskapet kördes i Ampfing i Södra Tyskland.

Redan på fredagens inledande träning insåg teamet att något var fel och det arbetades extremt hårt för att finna problemet då det saknades fart.

Otto genomförde kvalen strålande och räddade situationen då han lyckades kvala till sig P9 (nionde bästa plats) till söndagens finaler (2 race).

I det första racet gjorde Otto ett efter förutsättningarna kanonbra race och efter mycket kämpande, lyckades köra till sig en toppen fin 9:e plats.

I det andra racet så startade Otto P9 och gick direkt på omkörning in i första kurvan för att avancera i fältet. Tyvärr blev det en mindre incident i den första och tredje kurvan på första varvet vilket gjorde att Otto föll ner rejält i fältet men kunde ändå köra till sig en P17 placering till slut.

– Otto, tyvärr så har vi haft ett problem i helgen vilket resulterat i utebliven fart på raksträckorna som vi tyvärr inte lyckats lösa. Vi kommer arbeta hårt till nästa race för att lösa det problem vi haft och kommer med största sannolikhet vara med och slåss om topp placeringarna i nästa tävling 😉

Härnäst kör Otto den första deltävlingen i CIK-FIA Academy Trophy karting i Braga, Portugal om några veckor.

 

DKJM Apmfing 2012

DKJM Ampfing- photo by kartnet.de