CIK-FIA Academy Trophy, Angerville- P9

Andra deltävlingen av tre i CIK-FIA Academy Trophy kördes i Angerville Frankrike.

Efter de inledande träningarna så kändes allt riktigt bra och förhoppningen var stor inför tidkörningen då vi varit i topp under träningarna.
Tyvärr så gick det inte riktigt som förväntat då ett felaktigt beslut i setupen inför tidkörningen gjorde att jag endast blev 15:e.

Under kvalen som blev lite svårare än förväntat då jag blev tvingad att starta från ruta 8:a på yttern förbättrade jag mig och kvalade tillslut som 7:a. Extra roligt att jag under kvaldagen satte snabbaste varv av alla förare 😉

I den första finalen blev det en riktigt stor krasch i första kurvan med flertal bilar inblandade och jag hade tyvärr ingen möjlighet att undvika utan drogs med i detta vilket gjorde att jag fick jaga ikapp bakifrån och slutade till slut 15:e.

I den sista finalen startade jag 15:e och hade mycket bra fart och lyckades att köra upp mig till en fin 9:e plats efter ett felfritt men mycket tajt race.

-Otto, jag har redan från börjat haft fart för att vara med och slåss om topp placeringarna och helgen har varit i stort riktigt bra. Några små misstag i setup gjorde att jag inte kunde åka riktigt fort när det var som viktigast och jag hade svårt att göra det ogjort i denna stenhårda konkurans. En nionde plats i detta sällskap är jag riktigt nöjd med.. och jag fick med mig många viktiga poäng i totalställningen.

Den sista och avslutande deltävlingen i CIK-FIA Academy Trophy körs i Bahrain i November månad.