CIK-FIA Academy Trophy Bahrain – P11 i en extremt svår tävling

Den sista och totalt avgörande deltävlingen i CIK-FIA Academy Trophy 2012 genomfördes i Bahrain under mycket extrema förhållanden. På dagarna var det runt 35-37 grader varmt och hög luftfuktighet och på kvällarna när solen gått ner och tävlingen genomfördes på den ”dagsljus” upplysta banan var det runt 27-28 grader.

Förväntningarna var högt ställda och jag var beredd att leverera på högsta nivå, tyvärr så fick vi en motor utlottad till oss som senare byttes ut av tävlingsledningen då det visat sig att det var stora funktionsbrister på den.

Tidkörningen och kvalen genomfördes dock inte med den övertygelse vi brukar se i Ottos fart på banan vilket gjorde att vi arbetade stenhårt för att hitta ytterliggare förbättringar för att finna den rätta farten. Efter teknisk kontroll så visade det sig att den förgasare vi fått hade felaktigheter och lagades..

Finaldagen skulle bjuda på kaos och överraskningar.. i den första finalen så startade jag en bra bit bak i fältet och påbörjade genast en uppkörning genomfältet som blev lite hämmad då en del varv kördes under ”slow” då en medtävlande kraschat illa så får jag ändå vara riktigt nöjd med körningen och resultatet.

I den stora finalen visade det sig att vi lyckats göra ytterligare förbättringar på inställning av motor och chassi och farten på banan var riktigt bra..! 😉

– Otto, jag tycker att jag återigen visar att jag kan leverera resultat när det krävs.. Denna helg hade vi tekniska problem som låg utanför vår kontroll och tog lång tid att åtgärda men jag lyckas ändå köra till mig en kanonfin 11:e plats under de extrema förhållanden som vi hade.

Jag skulle vilja passa på att tacka alla som hjälper mig så jag kan nå mina drömmars mål..! Mitt första år i KF3 har varit tufft men jag har kämpat hårt och andra halvan i år har gett mig framgångar som gör att jag vet att jag är på rätt väg..!

Stort tack alla !

PS. En annan sak som var riktigt kul var att CIK-FIA har genomfört ett teoretiskt utbildningspaket ”Edukart” och vi har haft prov på detta.. Jag vann denna tävling med 6 sekunder och hade alla rätt!

Härnäst väntar nu några veckors ”vila” innan vi skall hitta bästa förutsättningar inför nästa år då vi fortsätter skriva historia