Debut med succe i Formula Renault 1.6

 

Otto Tjäder endast 14 år gammal genomförde sin första tävling i Formula Renault 1.6 i samband med att klassen hade världspermiär som supporterklass till STCC på Ring Knutstorp.

På fredagsmorgon kördes det Warm-up under strålande solsken. Ett lyckat pass för Otto som sänkte sig med nästan två sekunder, från testet på samma bana för två veckor sedan, till 1.02.243.

Lite småjusteringar på chassit och genomgång av passet för Otto med sin coach Christer ”Cralle” Lindholm, laddades det upp inför kvalet.

Kvalet bjöd på ytterliggare framgångar för Otto som nu satte sitt snabbaste varv till fantastiska 1.00.997 i sin KOAN-racingbil och detta ledde till startruta 13 till racet.
Imponerande insats av Otto som sitter bak ratten i Formel Renault för andra gången i sitt liv på Knutstorp.

– Helt fantastisk, jag har precis genomfört mina två första race i Formula Renault 1.6 och jag gjorde inga misstag utan kom i mål i båda racen på en 13:e och 14:e plats.
Med tanke på den korta tid som jag fått möjlighet till att förbereda mig inför detta känns det mycket bra och varje varv som jag nu kör är väldigt viktigt och lärorikt.
Vi kommer nu fokusera på att lära oss bilen bättre och köra mycket mer på bana med bilen inför nästa tävling då jag förhoppningsvis kan minska avståndet lite ytterligare till de absolut snabbaste, säger Otto

 

Formel Renault 1.6 Ring KnutstorpFormel Renault 1.6, Ring Knutstorp