Pärnu Estland – 110% test för Otto

Inför tävlingen I Pärnu på den nyrenoverade banan hade man förlagt en testdag för Formel Renault 1.6.

Otto Tjäder, 14år utnyttjade denna dag till max och fick testa en massa viktiga saker och samtidigt fick vi mycket körtid i bilen,
Otto han med att avverka hela 102 varv (ca 32 mil) på den mycket snabba banan där snitthastigheten låg strax under 150km/h.

Under kvalet som kördes på en regnblöt bana presterade Otto maximalt och lyckades köra till sig en fin 8:e plats i den tuffa konkurrensen.
Tyvärr kunde vi inte förvalta det fina resultatet i race1 då Otto fick tekniska problem och hankade sig imål på en tionde plats.

En heroisk insats gjordes för att försöka rätta till de tekniska problemen Otto drabbats av inför race2. Mycket kort om tid men superbra support från leverantör och andra teams mekaniker gjordes ett försök att få ut Otto till start i race2. Tyvärr visade det sig att tiden var för kort och vi missade starten med 5 minuter.

-Otto, racet i Pärnu gick väl inte som jag tänkte mig riktigt. Jag fick massor av viktig tid på banan under testdagen och jag visade på kvalet att jag tar steg för steg framåt i min utveckling. Att kvala P8 är jag riktigt nöjd med och jag kan egentligen summera helgen som lyckad då vi nu börjar hitta rätt i setup på bilen. Tyvärr blev det väl inte riktigt det resultat som jag tänkt mig då jag drabbades av tekniska problem som låg utanför vår kontroll i race1 vilket tyvärr händer ibland i motorsport.
Jag är enormt tacksam för den hjälp som vi fick för att försöka få ut bilen till race2.. Stort tack alla inblandade!!

Nästa race är i samband med STCC i Falkenberg (12-14/7) och under STCC i Göteborg (28-29/6) kommer vi ställa ut bilen ihop med Renault Motorsport, kom gärna vägen förbi..

Parnu Est Pärnu 2013