STCC Falkenberg – bästa kvalet..

Helgens race inleddes med 2 fria träningar om 30 min på torsdagen och Otto Tjäder 14 år visade återigen prov på de framsteg som han gör på banan i den nya klassen Formula Renault 1.6.

Lite små justeringar på bilen till fredagens kval hjälpte Otto ytterligare och han kvalade in endast 6-7 tiondelar efter snabbaste bil. Ett kanon resultat med tanke på Ottos korta erfarenhet av att köra Formelbil.

Till det första racet som kördes under fredag eftermiddag var allt mycket väl förberett och inga misstag fick ske av mekaniker på bilen då Otto redan tidigare drabbats av tekniska problem i Estland, då händer det som inte får hända och bilen tappar kylvatten och motorn går varm. Efter endast några varv tvingas Otto att parkera efter bankanten och som åskådare se sina medtävlande köra vidare.. ;-(

-Otto, jag vet inte vad jag skall säga… Jag vet att man arbetat med bilen enormt mycket den senaste tiden för att minimera de tekniska problem som vi haft och så drabbas vi av åter ett teknisk fel då vi tappar kylvatten och överhettar motorn.
Det positiva är att när jag har en bil som fungerar så åker jag fortare och fortare på banan och gapet fram till de snabbaste minskar konstant.
Nu hoppas jag att vi hinner få en ny motor till nästa race som är om 2 veckor på Kinnekulle. Stort tack till alla supporters och sponsorer som stödjer min satsning..!

 

20130713_Stcc_Falkenberg (1)20130713_Stcc_Falkenberg (4)