NEC FR16 Gamma Racing – Snabbare än..

Formula Renault 1.6 NEC Junior serien körde en deltävling ihop med Gamma Racing day på TT Circuit Assen I Holland med 80 000 åskådare på läktaren som fick uppleva strålande solsken, mycket värme och tuff racing.

Tävlingen inleddes på fredagen med ett träningspass och kvalkörning, 14 åriga Otto Tjäder hade lite tufft att hitta farten på den inledande träningen men gjorde redan till kvalet stora framsteg och åkte mycket fortare.

På lördagen kördes det första av 2 race under helgen och Otto Tjäder gjorde en mycket bra insats inledningsvis och körde upp sig till en 8 – 9 placering men tyvärr så krokade en medtävlande ihop med Otto då han försökte sig på en mycket sen omkörning.

Söndagen inleddes med att David Coulthard uppvisningskörde med en Red Bull F1 bil, respekt vilket ljud och fart dessa bilar har 😉
Andra racet för helgen startade Otto sist i fältet och gjorde ett riktigt bra race med bra fart och körde in på en fin tionde plats..

-Otto, Jag hade initialt mycket att lära och saknade tid på banan. Tillsammans med mitt team jobbade vi hårt för att hitta vad jag kunde göra mycket bättre.. Redan i kvalet förbättrade jag min tid avsevärt på banan med flera sekunder. I det första racet hade jag bra fart och var uppe på 8-9 placering när en medtävlande försökte sig på en omkörning som misslyckades vilket resulterade att vi körde ihop och åkte av båda två, med en skadad bil tog jag mig ändå i mål. I det andra racet som kördes under söndagen med enormt mycket publik hade jag hittat ytterligare fart i bilen och mig själv. Ett tufft race som jag är mycket nöjd med då jag körde till mig en fin tionde plats (P10). Det är en stor förmån för mig att få köra för Trackstar Racing och jag känner nu redan efter det andra tävlingen med dem att vi börjar samarbeta bättre och hitta mer och mer fart. Ge mig lite mer tid i bilen och jag lovar riktigt bra resultat.

Nästa tävling är STCC Östersund till helgen den 9-10 Augusti.

RIP Sandor Pohl, my condolances for family and friends..

 

20130805 061 20130805 06920130805 060