STCC Gälleråsen – P7 efter motorproblem (igen)

Full av förhoppning kom Otto Tjäder, 14 år gammal till Gelleråsen i Karlskoga för att köra den näst sista deltävlingen för året i Formula Renault 1.6.

Fredagen inleddes med ett test på banan innan kval och race 1 skulle köras i det strålande solskenet. Tyvärr han inte Otto mer än köra den nyrenoverade motorn varm under testet innan motorn återigen gav upp..

Tyvärr innebar detta att Otto inte hade någon möjlighet att starta i varken kvalet eller race 1 och förlorade mycket värdefull tid på banan.
Teamet arbetade på att lösa problemet och på lördag morgon hade Otto fått motorn fixad (igen) för att kunna få vara med och köra race2.

I race 2 gör Otto en fantastisk insats och kör till sig en fin sjunde plats (P7) efter att ha missat massor av värdefull tid på banan.

– Otto, Ja vad säger man..?! Teamet har arbetat fantastiskt och motorfixaren har gjort sitt igen och jag kommer åtminstonde till start i race 2.
Personligen gör jag återigen ett mycket bra race och håller mig undan från problem och kör till mig en sjunde plats på gamla däck vilket är riktigt bra med tanke på förutsättningarna jag hade.. Resultatmässigt är jag riktigt nöjd och tog nya poäng i serien men fundersam över materialet.

Nästa tävling är på Mantorp den 20-21 September

 

STCC Kanonloppet Karlskoga STCC Kanonloppet Karlskoga STCC Kanonloppet Karlskoga STCC Kanonloppet Karlskoga STCC Kanonloppet Karlskoga STCC Kanonloppet Karlskoga