FR 1.6 NEC, Nürburgring – Årets bästa race

På klassisk mark där motorsport är näst intill religion körde Otto Tjäder 14 år en deltävling i Formula Renault 1.6 NEC (North European Cup).

På fredagens inledande tävling så fick Otto och de andra medtävlande känna på riktigt klassiskt väderförhållanden med kraftig dimma på banan som gjorde det
svårare än nödvändigt. Efter de två träningspassen på fredagen hade Otto fått bekanta sig med den klassiska men svåra banan.
Efter analys av träningen bestämde Otto sig för att genomföra en del förändringar på bilens setup till lördagens kval och race.
I det sista och avgörande racet så körde Otto enormt bra med den nya setupen och presterade årets bästa race och körde till sig en nionde plats (P9) efter mycket slit och hårda konkurrans på banan.

-Otto, under fredagen hade jag inte någon bra känsla i bilen men de justeringar som vi gjorde till lördagen var precis det jag letat efter under hela året.
Jag upplevde bilen som perfekt i racen och det visar både varvtider och placering. Nu skall vi hem och smälta denna tävling och diskutera ifall vi kan få till någon lösning för de två återstående deltävlingarna i Formula Renault 1.6 NEC serien. Tack alla som supportar mig!!

 

OttoNurburgRing2013