STCC Mantorp – Grande Finale

Den avslutande tävlingshelgen för Otto Tjäder 14 år gammal kördes på Mantorp Park och förväntningarna var höga då Ottos utvecklingskurva under året varit hög.

Under den inledande träningen och kvalet (tidskörningen) så hade vi problem med en understyrd bil (bilen svänger dåligt) och Otto fick kämpa hårt för att hålla samma tempo som de andra.

Teamet arbetade för att lösa problemet inför det första racet av två som kördes på fredag eftermiddag. Tyvärr så hjälpte inte de justeringar som gjordes utan bilen var fortfarande extremt svårkörd.

Lördagens avgörande race skulle visa sig bli extremt svårt och krävande då mästerskapsserien skulle avgöras och alla förarna var mycket laddade. I och med de problem som Otto hade under fredagen tvingades Otto att starta långt ner på griden i race2.
Teamet hade arbetat och löst de problem som Otto upplevde under fredagen och redan på de inledande varven i race 2 visade Otto att farten och varvtiderna fanns där igen.

Race2 skulle visa sig till att bli en blandning av folkrace och formelbil med mycket avåkningar som drog upp mycket sand på banan och gjorde den bitvis mycket lurig att köra, Otto gjorde en stabil insats och körde upp sig till en tionde plats i mål (P10).

-Otto, vi fick aldrig till bilen under fredagen vilket givetvis inte är bra men under lördagen var bilen mycket bättre och då visar jag att med min ringa erfarenhet kan åka riktigt fort och visade upp mycket bra varvtider. En återblick under året så kan jag konstatera att vi haft allt för mycket tekniska problem vilket gjort att min tid på banan för att lära har blivit lidande men ändå så har jag gjort bra resultat och visat att en 14-åring kan vara med och utmana de mycket mer erfarna och äldre förarna. Detta ger mig stor tillförsikt inför nästa år i jakten på topp placeringarna. Stort Tack till alla sponsorer, familj och teamet som gör detta möjligt för mig.

Härnäst kommer Otto utföra lite ytterligare test, planera för ytterligare än tävling i Formula Renault 1.6 i NEC-serien och börja arbeta för ännu bättre förutsättningar inför nästa år.

STCC-finalen Mantorp Park STCC-finalen Mantorp Park STCC-finalen Mantorp Park STCC-finalen Mantorp Park STCC-finalen Mantorp Park STCC-finalen Mantorp Park