Västkustloppet, Falkenberg 11-13 Juli

P5 och bra fart! Västkustloppet, Falkenberg 11-13 Juli

Otto Tjäder, 15 år och yngst i Sveriges enda Formelbilsklass Formula Renault 1.6 körde i helgen ett av säsongens race.

Det klassiska Västkustloppet körs på Falkenbergs Motorbana i mellan Falkenberg och Ullared.  Ett speciellt race då två separata tävlingar skulle köras på samma helg.

Under fredagen kördes  träning och kval i fina förhållanden med 30 grader varmt  och solsken under hela dagen. Under kvalet slutade Otto på P8 efter lite problem vilket resulterade i att startpositionerna i de två inledande heaten var långt bak.

Även lördagen bjöd på fantastiskt väder och många människor tog sig till Falkenbergs Motorbana för att titta. På lördagen skulle två race köras inför en stor publik av racingentusiaster.

I det inledande heatet gjorde Otto en bra start och kunde ta sig in på P6.

I det andra heatet startade Otto återigen från åttonde startruta. Efter en bra start och mycket tuff racing slutade Otto på P7 med mycket bra fart tidsmässigt På söndagen och den andra tävlingen under helgen var det helt nya förutsättningar med nytt kval, två nya race och, monsunregn.

Under kvalet gjorde Otto bra ifrån sig och satte 5e bästa tid i det hällande regnet, vilket innebar att Otto fick starta från ruta 5 i första racet.

Racet startades och genomfördes bakom Safety-Car på grund av  för mycket regn. Det var för mycket vatten på banan och man bedömde att sikten var för dålig för att man skulle kunna köra racet i full fart, vilket resulterade i att Otto gick i mål som P5. Det andra racet ställdes tyvärr in helt på grund av vädret.

-Otto, Kul att få genomföra mina första race för säsongen med tanke på teknikproblemen vi haft hittills. Det känns som att jag börjar hitta farten och det visar sig på tiderna och placeringarna. Synd att racen inte kunde genomföras i fullt tempo under söndagen då jag hade riktigt bra fart på regnet.

Jag vill tacka alla samarbetspartners som var på plats och supportade mig!

20140715 05220140715 04620140715 03420140715 029