Officiell försäsongstest – Gelleråsen, Karlskoga

Stora förhoppningar inför säsongen 2015 första officiella testet gav positiva besked

Otto Tjäder, 16 år kommer säsongen 2015 tävla tillsammans med BR Motorsport i Formula Renault 1.6.
Formula Renault 1.6 är en formelbilsklass (enhetsklass där alla bilarna och motorer är likadana) som körs som supporterklass till STCC.
BR Motorsport med teamchefen Lennart Bohlin i spetsen har skolat flera av Sveriges stora racingstjärnor. Lennart själv är fortfarande aktiv och har bland annat en världsmästartitel i sin CV.

Målet för säsongen är att vinna mästerskapet och förutsättningarna är absolut de bästa och arbetet fortsätter för att ge Otto ännu bättre förutsättningar.

Efter en lång vinter med mycket förberedelser och hård träning var det äntligen dags för säsongen att dra igång med den första officiella testen på Gelleråsen, Karlskoga. En riktig kraftmätning för att se vilka som vill vara med och slåss om topp-positionerna i år. I startfältet finns förutom svenska förare även flera supersnabba finländare som har en stark tradition inom formelbilsracing.

Otto Tjäder och BR Motorsport visade direkt att de var att räkna med inför året med riktigt bra fart ute på banan. Under racesimulationer var Otto snabbast av alla.
Troligt är att det kommer coachas i radion under racen för att öka farten ytterligare under året. 😉
-Otto, kul att säsongen äntligen börjar närma sig. Vi har jobbat hårt under vintern för att kunna vara med och slåss om mästerskapet i år och det visar sig på tiderna. Vi har hittat riktigt bra fart och det fick vi ett kvitto på under den officiella testen. Jag ser fram emot premiären i Skövde 8-9 Maj!

 

20150402 fr16