P2 och krasch på Kinnekulle

Andraplats och tuff krasch för Otto Tjäder på Kinnekulle
Clio Cup/JTCC seriens femte deltävling avgjordes på Kinnekulle Ring där SSK arrangerade tävlingen.
Otto och teamet var bra med tidsmässigt redan från början under de båda träningspassen på fredagen och visade direkt att de ville vara med och slåss om toppositionerna.
Under lördagen kördes kval och första racet. En dålig däck strategiunder kvalet resulterade i dåliga startpositioner i racen.
Första racet bjöd på riktigt svåra förhållanden, där alla valde att köra ut på regndäck men när racet börjat torkade banan mer och mer. Efter en riktigt bra start var Otto snabbt uppe på en tredjeplats. Under flera varv låg Otto och bevakade tredjeplatsen och lyckades på sista varvet att köra förbi och komma i mål på en fin andraplats (P2).
På söndagen regnade det väldigt mycket och det andra racet kördes med blött underlag och mycket begränsad sikt. Otto låg på en tredjeplats precis bakom de framförvarande men till följd av vattenplaning gjorde Otto en riktigt tuff krasch in i barriären i slutet av rakan men klarade sig bra.
-Otto, Vi öppnade helgen starkt och visade att vi hade bra fart, under det första racet tog vi en bra andraplats. I race två regnade det kraftigt och sikten var väldigt begränsad. Jag fick vattenplaning i slutet av rakan men hade ingen chans att få kontroll på läget och bilen kastades runt in i barriären. En hård krasch och jag blev rejält blåslagen men mår bra och blickar framåt emot nästa tävling.

Otto Kinnekulle

 

Foto: Jerry Karlgren