Fantastisk fart och P2

Finalen av STCC/ JTCC seriens säsong avgjordes på Ring Knutstorp i Skåne, som bjöd på fina förhållanden under både fredagen och lördagen.

Ett mystiskt problem med bromsarna var framme och spökade redan under det officiella testpasset, visade sig vara samma problem som på Solvalla. Med nya bromsar trodde alla att problemet var åtgärdat men på kvalet slog det till igen, och mer en halva passet blev uteblivet. Med endast 5 fullfartsvarv lyckades Otto sätta 3:de snabbaste tid i JTCC.
Efter många timmars arbete byttes allt ut som kunde ha med problemet att göra, och inför lördagens första race var problemet åtgärdat. Efter en grym start var Otto snabbt uppe på andra plats, men efter en oturlig Safety-Car omstart blev luckan för stor till första platsen och Otto gick i mål som P2 efter lite fighter och noterades för snabbaste varv i JTCC.
I det andra racet var starten och de inledande varven stökiga, men Otto visade på bra fart och gjorde många fina omkörningar och jagade med bra fart placeringar i fältet. Under en inbromsning så hände något som inte skulle kunna hända, motorfästena sprack. Detta är extremt ovanligt, och resulterade i direkt stopp efter halva racet.

-Otto, Jag tar definitivt med mig en P2 & snabbaste JTCC varv i både det första och andra racet, men jag vet inte riktigt vad jag ska säga om det andra racet. Jag hade grym fart och satte snabbaste varv i min klass med över 0,5 sek och femte snabbast av alla Clio Cup bilarna. Att motorfästena sprack är mycket olyckligt, men jag tycker att vi visar var vi hör hemma. Foto: Jerry Karlgren

STCC Knutstorp. Foto: Jerry Karlgren

STCC Knutstorp. Foto: Jerry Karlgren