Inte min helg på Solvalla

STCC seriens näst sista deltävling avgjordes i helgen på Solvalla. En temporär bana som byggs upp och tas bort inför tävlingen på platsen där man vanligtvis tävlar med andra hästkrafter, nämligen trav. På den mycket tekniska banan kördes under fredagen ett testpass, och under lördagen kval samt race.

Under kvalkörningen hade Otto riktigt bra fart och det såg ut att kunna bli en bra placering, men efter ungefär halva sessionen överhettades bromsarna vilket tyvärr resulterade i att det inte var möjligt att köra fler varv, och Otto fick se sig passerad av konkurrenter när tiderna mot slutet blev bättre och bättre.

I racet startade Otto långt bak och inte helt oväntat blev det ganska stökigt på de inledande varven, och detta ledde till Safety-Car. Otto var bra med i omstarten och klättrade positioner, men blev vänd efter påkörning bakifrån av en medtävlande, Otto kunde fortsätta men incidenten ledde till ytterligare en Safety-Car. Otto kunde återansluta sig till fältet och positionen såg bra till inför de avslutande varven, men efter ett tekniskt problem fick Otto inte stopp på bilen efter rakan och var tvungen att bryta.

-Otto, riktigt surt att bryta i racet när jag hade bra position för att slåss om topplaceringar, men det är bara att lära sig från detta och ta nya tag inför finalen på Knutstorp, en bana som jag ser fram emot att tävla på.

OttoSolvalla2015