Dubbla pallplatser på första racet

Dubbla pallplatser på första racet

Säsongens första tävling kördes på Kinnekulle Ring utanför Lidköping under ledning av SSK som är Sveriges äldsta racingserie.

SSK arrangerar några av de största tävlingarna i Sverige, där många bilar deltar. Man har ett förhållande mellan vikt och effekt på bilarna som gjorde att jag i helgen tävlade mot olika Porsche & BMW bilar i min Renault Clio..

Helgen inleddes under fredagen och lördagen med test och kvalkörning. På kvalet var tiderna riktigt konkurrenskraftiga, vilket resulterade i en andra position i min klass, endast någon tiondel från framförvarande bil.

Det första racet på söndagen utvecklades till ett riktigt tufft race med nästan 30 bilar på banan. Efter mycket hårda fighter slutade jag på en fin P2 (andraplats) att börja säsongen med.

Race två blev också ett riktigt bra race, med många omkörningar. Jag slogs länge med flera bilar och kunde efter flera fighter vinna racet. Det känns kanon att börja säsongen på topp med vinst, ser fram emot kommande race!

_DSC2271 _DSC1307 _DSC1841 _DSC2108 _DSC2152 _DSC2142
Foto: Power@ / Sofia #fiameramål