Total dominans i svåraste racet – P1

SSK seriens sista och avgörande tävling kördes i helgen på Gelleråsen i Karlskoga. Banan i Karlskoga har många svåra partier, vilket gör att förarna har stor betydelse för resultatet. Detta visade sig tydligt i helgen, det räcker inte med starkast motor för att vinna.

Tävlingen inleddes under fredagen, med test och tidskörning. Under hela dagen var jag snabbast och både körning och bilen kändes riktigt bra. Tidskörningen kördes på torr bana, där jag satte en tid som var hela 1,5 sekunder snabbare än näst snabbaste tid. Detta är enorma avstånd i racing, där man brukar prata om tiondels sekunder. Att distansera tvåan med ett så stort avstånd gav det bästa utgångsläget inför racet..

Racet kördes på lördagen i mycket svåra förhållanden, utan tvekan det svåraste racet under hela serien, där banan var delvis blöt, men också hade partier med torrt underlag. Val av däck var mycket olika genom startfältet, och vi valde att köra på regndäck. Jag gjorde en riktigt bra start och kopplade direkt greppet om förstaplatsen redan från start. Därifrån höll jag ett mycket högre tempo än konkurrenterna och plockade övertygande hem segern med hela 37 (!) sekunder före tvåan, endast några få meter från att varva trean på den över 2 km långa banan efter 12 varv.

Det går inte att summera helgen på något annat sätt än total dominans. Snabbast på tidskörning, och överlägsen vinst i racet i mycket svåra förhållanden. Helt perfekt helg både från mitt och teamets sida som vi är mycket nöjda med!

_DSC3122 29150420 (11)