Seger i säsongspremiären

Under helgen kördes andra deltävlingen i SSK serien, och mitt första race för säsongen. Jag kom snabbt in i känslan med bilen efter vinteruppehållet och varvtiderna blev fort riktigt bra.

Kvalet avgjordes på lördagen i perfekta förhållanden, med stekande solsken och 25 grader varmt i luften. Med under en timmes körtid för säsongen satte jag en riktigt bra tid som gav snabbaste varv i kvalet och bästa utgångsläge inför racen.

Racen kördes på söndagen, då vädret var mer skiftande. Första racet var på torr bana, och jag tog ledningen direkt från start. Både bilen och körningen kändes riktigt bra och efter 16 körda varv gick jag i mål över 11 sekunder före tvåan, och vann racet (P1). Att vinna första racet på säsongen känns riktigt bra och är ett kvitto på att jag tillsammans med teamet direkt hittat tillbaka där vi slutade förra säsongen.

Strax innan det andra racet började det regna kraftigt och samtliga tävlande körde med regndäck på en mycket blöt bana. Efter några varv i inledningen med några tuffa kamper lyckades jag ta mig i mål på en andra plats (P2) med snabbaste varvtid och många poäng i mästerskapet.

Sammanfattningsvis en grym premiärhelg med vinst och pallplats i båda racen, vilket känns väldigt bra inför säsongen!