Välförtjänt seger tillslut

Den tredje deltävlingen i SSK serien avgjordes i helgen på en av Sveriges snabbaste banor, Falkenberg. På just Falkenberg som består av mycket snabba partier blir bilens toppfart väldigt viktig, något som jag hade mindre av än mina konkurrenter i helgen.

Lördagens kval började med stor dramatik efter ett udda elfel på bilen, vilket gjorde att jag inte kunde starta som planerat. Efter intensivt arbete av teamet fick vi igång bilen och kvalet var igång. Med endast några få varv att sätta en bra tid på inför kvalet var pressen stor, men jag fick till ett riktigt bra varv som räckte till näst bästa tid och ett bra utgångsläge inför racen..

Det första racet inleddes med en massiv krash i starten med flera bilar inblandade och mycket skrot som behövde bärgas bort innan racet kunde fortsätta. Bärgningarna tog lång tid och mycket av racet kördes bakom Safety-car, dvs. att man kör långsamt bakom en ledarbil utan att få köra om. När bärgningarna var färdiga återstod bara några få varv och jag plockade direkt flera positioner. Jag låg på en andraplats och tog in mycket tid på ledaren som fick en lucka i omstarten, men tyvärr var tiden för knapp för att komma ikapp på de få varv som var kvar, och jag slutade på en andraplats (P2) och satte snabbaste varv.

Inför andra racet fanns det bara en sak som gällde, och det var att ta revansch efter den knappa andraplatsen. Efter en bra start kopplade jag direkt greppet om ledningen och efter ett perfekt race tog jag en överlägsen seger (P1) där jag varvade tredje man i mål, med över 10 sekunders marginal ner till näst bästa förare, vilket kändes väldigt bra efter det första racet.

För att summera, en riktigt bra helg med grym fart och två fina placeringar. Efter helgen ligger jag riktigt bra till i tabellen inför nästa deltävling på Kinnekulle Ring i slutet av Juli som jag ser fram emot mycket! Med tanke på att shoppingbilen inte är tillräckligt snabb rakt fram önskar jag byta upp mig till en Porsche eller BMW M3 snart..