Serievinst 2017!!

SSK seriens sista och avgörande deltävling avgjordes i helgen på Kinnekulle Ring utanför Lidköping. Till skillnad från de andra racen kördes i helgen bara ett heat, för att få en riktig finalkänsla över helgen.

Under hela dagen var förhållandena skiftande och det inledande kvalet kördes på blöt bana med regndäck. Jag fick till ett riktigt bra varv som räckte till näst snabbaste tid, under en tiondel bakom en riktigt snabb BMW, vilket gav ett bra utgångsläge inför racet.

Banan torkade mycket långsamt under dagen och strax innan finalracet skulle få grönt ljus bestämde vi oss för att köra på slicks. Förhållandena på banan var mycket svåra och redan på utvarvet innan starten gick körde en förare av banan och racet inleddes med safety-car.

När starten väl gick var jag snabbt iväg, men fick en bil mycket hårt rakt i sidan på min bil, vilket gjorde att jag tappade ganska många placeringar. Ledaren fick en lucka och vi åkte på jämna tider, men jag kunde inte ta in tiden och tog bilen i mål på en fin andraplats för att avsluta SSK serien, vilket innebar att jag stod som segrare i totaltabellen!

Mitt mål under hela säsongen har varit att vinna serien, och när jag gick över mållinjen som totalsegrare kändes det fantastiskt bra! Både jag och teamet har jobbat hårt för detta och nu blickar jag framåt mot nya mål i framtiden.