WSK Viterbo – P3 efter kvalen

Årets sista deltävling i WSK Master kördes i Viterbo ca 10mil norr om Rom i Italien.
Vädret var åter igen strålande med sol och upp emot 30 grader varmt.

-Otto, jag inledde tävlingen med att sätta sjunde bästa tid på tidkörningen och därefter genomförde jag de fyra kvalen med serien (P2, P3, P3, P3) vilket gjorde att jag kvalade totalt som P3.

Återigen genomförde Otto tävlingen på bästa sätt och körde mycket smart under de tuffa förhållandena.

Som reglerna säger så kör man två stycken pre-finaler med 34 startande i varje och de sjutton bästa går vidare till final i WSK och Otto hamnade i final A. Från andra startposition på yttern körde Otto in på en fin tredje plats.

I finalen fick Otto starta på femte starposition och hade ett mycket bra utgångsläge tyvärr så var det lite incidenter efter ett par kurvor på första varvet och en framförvarande kart ställdes sig på tvären mitt framför Otto och han hade ingen stans att ta vägen blev instängd och fick vänta till alla åkt förbi innan han kunde slutföra de 10 varven.

– Otto, finalerna är mycket tuffa och det är mycket tät racing, tyvärr så fick jag en kart framför mig på första varvet och resultatet blev inte som förväntat. Jag kan summera det hela med att jag hade fart för att vara med och utmana om toppplaceringarna men nu blev det en P17 imål. 😉

Lite film från helgen