Winterpokalen, Oscherschleben

Underbart vårväder på träningen innan racet med klarblå himmel och runt 20 grader varmt…!

På söndagen skulle det dock visa sig att vädrets makter hade andra tankar och molnen på himmelen hopade sig..

Lite problem hade vi på morgonens warmup vilket löstes fint till tidskörningen, tyvärr råkade vi ut för ett annat problem under tidskörningen vilket gjorde att resultatet inte blev som förväntat ;-( Racing..!

I den första finalen som gick på en blöt men upptorkande bana, valde vi att åka på slicks och allt var enligt plan tyvärr gjorde jag ett misstag i slutet av racet när jag var i topp och missade idealspåret och hamnade lite utanför idealspåret, vilket gjorde det möjligt för mina medtävlande att smita förbi och jag blev 3:a.

I det andra finalen som gick på blött underlag men upptorkande valde vi att starta på regndäck och jag fick en bra start men tyvärr så hade vi valt lite fel däckstrategi för racet och ju längre racet gick dess värre blev det, vilket gjorde att jag hade svårt att försvara mig och föll tillbaks till en 5:e plats i mål.

-Otto, tyvärr tror jag att vädrets makter hade en avgörande roll i helgen och det blev lite av ett lotteri med resultatet. Jag tycker att teamet KSM-Racing Team och jag har fungerat riktigt bra ihop och vi hade om allt varit med oss gått här ifrån med ännu bättre resultat men jag åker ändå hem med känslan att farten finns för att köra om segern. Tack KSM-Racing Team för bra support!