DKJM 2 Wackersdorf, Tyskland – Strålande körning P7

Otto visade upp sin bästa sida och vände natt till dag med en strålande körning under finaldagen.

I den andra deltävlingen i Tyska Mästerskapet som kördes i Wackersdorf såg det till en början riktigt nattsvart ut då en urdålig tidskörning gjorde kvalen onödigt tuffa och det ställdes extra höga krav på att prestera goda resultat i samtliga kval för att rätt till problemet. Tyvärr så skedde en incident med en medtävlande i ett av de tuffa kvalen vilket resulterade i att vi fick bryta med tekniska problem.

Söndagen började med att vi var tvungna till att köra second-chance final där vi lätt tog oss vidare.

Med startruta 32 i den första finalen (racet) så kan vi konstatera att det skulle krävas underverk för att kunna ta sig upp igenom fältet och ta viktiga poäng i mästerskapet.
Efter en strålande körning och oerhört bra fart så blev det en elfte plats (P11) i den första finalen. Riktigt bra presterat och grym uppkörning!

Med bättre utgångsläge i den andra finalen (race2) då vi startade från elfte startruta kunde vi konstatera att Otto återigen presterade strålande körning i den stökiga och tajta finalen över de 17 varven på den 1200meter långa banan. När målflaggan föll så landade Otto också en kanonfin sjunde (P7) plats.

-Otto, jag kan bara konstatera att denna helg var både upp och ner men man får aldrig ge upp förrän målflaggan faller. Idag fick jag förutsättningarna för att åka riktigt fort och då kan jag leverera..
Jag hoppas att vi kan fortsätta och hålla denna klass framöver då kommer än bättre resultat.

Härnäst kommer Otto åka till Venedig, Italien för den första officiella testhelgen i CIK-FIA Academy Trophy där Otto är uttagen att som enda svensk representera vårt land i denna tuffa serie som körs över 3 deltävlingar med avslutande finaltävling i Bahrain i höst.

 

DKJM Wackersdorf - photo by kartsport.de