DKJM Genk, 3:e plats

Den sista deltävlingen i Tyska Mästerskapet avgjordes i Genk Belgien.
Vädret var minst sagt växlande och på fredagens fria träning hade vi både torrt och blött (mycket blött).

Under lördagens inledande tidkörning valde vi lite fel lufttryck i däcken och jag  straffades direkt med endast en 23:e bästa tid.

I de efterföljande kvalen hade vi valt rätt luftstrategi och jag körde mycket bra och satte snabbaste varv i båda kvalen och körde till mig två fina tredjeplatser.

I det tyska mästerskapet körs det 2 finaler med lika poäng under söndagen och i det första racet körde jag in på en kanonfin 3:e plats efter en mycket bra final 😉

Tyvärr så var starten i det andra finalen lite ”stökig” och jag ramlade ner en rejäl bit men lyckades köra upp mig till en 6:e plats.

 
-Otto, äntligen var det min tur att kliva upp på prispallen och ta emot pokalen. 3:e platsen betyder mycket för mig och jag känner stor tacksamhet till alla som gör detta möjligt. Jag vet att det är mycket små marginaler men vi har jobbat målinriktat och jag känner att vi har höjt oss steg för steg under året.  Jag kan bara summera att helgens race var överlag riktigt bra..!  😉

Härnäst väntar den sista deltävlingen i CIK-FIA Academy Trophy i Bahrain i november.