Zandvoort NEC Junior – Stora kliv framåt

Den första deltävlingen I Formula Renault 1.6 NEC Junior serien genomfördes under ”Pinksterraces” på Circuit Park Zandvoort i Holland.
Formula Renault 1.6 NEC Junior är Tyskland och Benelux ländernas motsvarighet till vår serie som vi kör hemma ihop med STCC och de hade passat på att bjuda in oss svenska förare till den första deltävlingen.

Redan från den första träningen visade Otto Tjäder 14 år gammal att utvecklingstrappan är brant och varje varv på den svåra banan gav resultat och avståndet fram till de snabbast minskade konstant. Vädret adderade till svårigheter då det var kallt och regnet hängande i luften så däcksvalet till kval och race var mycket svårt.

Det första racet startade på torrdäck men redan efter ett par varv började det regna vilket gjorde förhållanderna mycket vanskliga. Det andra racet var det ingen tvekan utan regndäcken åkte på och föraren mumlade något om att det var en vit vägg framför bilen och sikten lika med noll. Otto genomförde racen mycket bra och slutade på P11 i båda racen.

-Oj, det var verkligen en häftig bana som vi fick köra på, tekniskt svår och mycket snabbare än de svenska banorna som jag kört. Synd att vädret inte ville visa upp sin bästa sida men och andra sidan så kan man inte bestämma sådant. Personligen är jag mycket nöjd med min utveckling under helgen och jag tar fortfarande stora kliv och minskar konstant avståndet till de snabbaste, jag får tacka teamet för en riktigt bra bil under de två avgörande racen, säger Otto

Deltagandet i Formula Renault 1.6 NEC Junior serien gav mersmak och Teamet kommer nu fokusera på att få ihop en budget för att kunna delta i denna serie samt STCC under året.

Zandvort NEC Junior Cup