SSK Raceweekend Kinnekulle – Bästa racet..

SSK Raceweekend på Kinnekulle Ring var värd för tävlingen där man bjudit in supporterklasserna Renault Clio och Formula Renault 1.6 från STCC att tävla.

Tävlingen inleddes på torsdagen med 2 träningspass inför helgen, Otto Tjäder 14 år hade inför detta race bytt team och kom nu till start i sin Trackstar Racing prepparerade bil. Tyvärr gjorde 14 år gamla Otto Tjäder ett förarmisstag på den första träningen och testade hållfastigheten på hjulupphägningen med lite närkontakt och i de andra gav den ny renoverade motorn upp efter sisådär en tre varv…

Teamet bestämde sig då för att hyra in en motorn för helgen och bytte motor under natten till fredag för att i god tid komma till start för racen.

På den mycket hoppiga och krokiga banan gjorde Otto en mycket bra insats och lärde sig återigen mycket under varje race och samarbetet med det nya teamet gick bättre och bättre under hela helgen.

-Otto, torsdagens resultat var inte som förväntat då jag började med att göra ett misstag. Resterande del av helgen har flytit på mycket bra och jag känner att vi börjar förstå varandra bättre och bättre i teamet. Min raceingeniör och jag har påbörjat ett arbete med att analysera vad jag kan göra bättre och den utvecklingstrappan som vi nu hittat är vad jag jobbar med.Redan på söndagens race kom resultatet efter vårt nya samarbete och jag var endast 1.3 efter den snabbaste på banan och tog återigen poäng i mästerskapet. Detta ger mig stora förhoppningar inför de kommande racen.

Nästa race körs redan till helgen på TT Assen, Holland (2-4 Aug) för att veckan efter tävla i STCC Östersund (9-10 Aug)

 

Raceweek på Kinnekulle RingRaceweek på Kinnekulle Ring Raceweek på Kinnekulle Ring Raceweek på Kinnekulle Ring2013-07-27_SSKRaceWeek (26) 2013-07-27_SSKRaceWeek (16)