STCC AirportRace Östersund – P6 !!

I Östersund på Frösöns flygplats kördes det en deltävling på en temporärt anlagd bana.
I och med att de stänger flygplatsen så var schemat komprimerat och Otto Tjäder, 14 år gammal fick endast 30 min på sig att lära känna banan innan tidskvalet som kördes på fredag kväll.

Under lördagen kördes det två stycken race på den lite speciella banan, Otto Tjäder lyckades väldigt bra i det första racet och körde till sig en kanonfin 6:e plats.

-Otto, banan här i Östersund är lite speciell och vi har betongmur på flera ställen runt banan vilket innebär att vi saknar avåkningszon och något utrymme för minsta misstag finns inte.
Jag tycker att vi gjort riktigt bra ifrån oss idag, framför allt i det första racet då jag blev P6 med bra varvtider. Det finns givetvis lite till att slipa på men återigen visar jag att jag närmar mig toppen.
Att få möjligheten som 14 år gammal tävla mot de andra som är 16-18 år ger mig oerhört mycket och jag måste hela tiden överprestera för att komma närmare.. Jag är på rätt väg!
Återigen hjälpte teamet mig med en perfekt bil och jag ser redan framemot nästa tävling som är i Karlskoga den 23-24 Augusti.

 

STCC Östersund STCC Östersund STCC Östersund STCC Östersund STCC ÖstersundSTCC Östersund