Karlskoga, Gelleråsen – Teknikstrul i premiären för Otto Tjäder

Otto Tjäder, 15 år från Mölnlycke kör sin andra säsong i Formel Renault 1.6. Han har redan mycket erfarenhet från motorsport, Otto började köra kart redan vid 7 års ålder i klassen Cadetti och fortsatte sedan uppåt i klasserna för att senare ta steget ut för att köra internationellt på toppnivå. I fjol debuterade han i Formel Renault som den yngste föraren i startfältet. Med en sjätteplats som bästa resultat och dessutom mycket erfarenhet med till årets säsong.

I årets första test hängde Otto bra med tidsmässigt och i kvalet inför helgens tävling lyckades Otto köra till sig elfte tid. När Otto rullade ut vid race 1 till start var något direkt fel med motorn och han tvingades att bryta innan racet börjat. Teamet, Magic Racing gjorde allt för att hitta felet, men lyckades tyvärr inte åtgärda det innan race 2.

– Otto ”Väldigt roligt att säsongen äntligen har dragit igång efter en lång vinter, men oerhört surt att inleda med teknikstrul. Vi blickar framåt och tar nya tag inför nästa race i Falkenberg 11-12 Juli och fokuserar på mer tester inför nästa race.”

20140404_Test_Gelleråsen (19) SSK-premiär på Gelleråsen. SSK-premiär på Gelleråsen. SSK-premiär på Gelleråsen. SSK-premiär på Gelleråsen.20140517 01620140506 03420140517 005