Inför Västkustloppet i Falkenberg

Ingen drömstart på säsongen för 15år gamla OttoTjäder som redan på försäsongstesterna tvingades till ett motorbyte inför premiären på Gelleråsen Karlskoga Motorstadium i början av Maj. Med en  helt ny motor i bilen till premiären på Gelleråsen Karlskoga Motorstadium och förhoppningarna om att allt skulle fungera till 100%. När Otto rullade ut till första heatet på Karlskoga hände det som inte fick hända och motorn stannade av oförklarad anledning vilket resulterade i att det inte blev någon körning i något av heaten på premiären.att börja säsongen med DNS ”did not start” är inte okey.

Sedan det första racet har vi lagt ned väldigt mycket tid på test, med stora framsteg, men också bakslag då växellådan havererade på en testdag för inte så länge sedan. Detta har resulterat i att hela växellådan har totalrenoverats inför racet på Falkenberg och mycket arbete har gjorts för att undvika tekniska fel på bilen. Teknikfel är inte acceptabelt då jag ställer lika höga krav på mig själv och bilen.

-Otto, Vi har hunnit med mycket test inför nästa race på Falkenberg och vi börjar komma närmare rätt setup på bilen men en hel del arbete återstår för att den ska bli som jag vill ha den. Så jag kan åka riktigt fort. Jag har lagt ner enorma mängder tid på förberedelser och tränat hårt och är i mycket bra fysisk form inför Västkustloppet i Falkenberg och det är en bana som jag ser fram emot att köra på, med hemmapublik och samarbetspartners på plats.

 

Jag är definitivt väl förberedd inför racet på Falkenberg som körs 11-12 Juli, kom och heja..!

 

20140517 016