Succe direkt i ny klass

På prispallen redan i första tävlingen i nya klassen.

Anrika motorbanan i Anderstorp stod värd för STCC Cirkusens andra deltävling och Renault Clio Cup JTCC.

Otto Tjäder 16 år som inför helgen debuterarade i Renault Clio Cup JTCC hade inför tävlingen inte ens provsuttit bilen som skulle köras, utan installerade sig under fredagens fria test och kval men tyvärr blev det inte mycket kvalitetstid att lära känna bilen då vädret var minns sagt växlande med regnskurar och upptorkande bana vilket ledde till mycket svårkörda förhållanden.

Renault Clio Cup JTCC är en enhetsserie där alla tävlar med lika bilar och motorer. Bilar är snarlika en en vanliga standard bilar av märket Renault Clio men är fullt race-utrustade med störtbåge, 6 punktsbälte, racing bromsar och ändamålsenliga motorer.

-Otto, Succe att direkt få kliva upp på prispallen redan första tävlingen. Så kul att jag fått denna möjlighet att prova på Clio Cup JTCC, och skillnaden är stor då jag alltid kört bakhjulsdrivna fordon men Clio är framhjulsdriven. Självklart är det väldigt roligt och något som jag verkligen tar till vara på, jag är ödmjuk och vet att jag har mycket att lära. Vi får försöka att få till lite träning innan nästa race så hoppas jag kunna upprepa att få kliva upp på prispallen. (Foto: Daniel Ahlgren)

DA1X0532