Superhelg på Falkenberg

Fyra pallplatser på fyra race under Västkustloppet på Falkenberg för Otto Tjäder, 16.

Under STCC-seriens fjärde deltävling, Västkustloppet, kördes på den snabba Falkenbergsbanan i Halland visade Otto och racing team Power@ att vi börjar hitta riktigt bra fart efter bytet till Renault Clio Cup/JTCC.

Helgen började med träning samt tidsskval under Fredagen. Farten blev bättre och bättre under hela dagen och efter den oerhört tuffa tidskörningen med endast hundradelar som skilde mellan förarna stod det klart att Otto skulle starta från P11 & P13 i Lördagens två race.

I första racet gjorde Otto en stabil insats och säkrade hem P3. Efter en bra start i det andra racet och några riktigt tuffa fighter gick Otto i mål som P2 i JTCC med riktigt bra pace under hela loppet.

Västkustloppet är en så kallad ”superweekend”, vilket innebär det att man kör 4 race under helgen istället för 2 som man normalt kör. Under söndagen kördes en ny tidskörning och två nya race, där Otto fortsatte på den positiva trenden under helgen och efter ytterligare en tuff tidsskörning med hela fem bilar inom en tiondel slutade Otto på P11. I race 1 slutade Otto på en tredjeplats i JTCC.

Det andra racet under Söndagen skulle att bli det absolut tuffaste racet under hela säsongen. Efter en riktigt bra start och jämt race gick Otto in som P2, 3 tusendelar ifrån förstaplatsen över mållinjen.

-Otto, Det har verkligen fantastisk helg för mig. Att komma på pallen i samtliga race är ett fantastiskt resultat och jag känner att jag börjar hitta rätt i den nya bilen. Riktigt roligt att farten också visar sig mer och mer hela tiden. Jag ser mycket fram emot nästa deltävling på Kinnekulle ring, den 25-26 Juli..! Kommer ni och hejar?

STCC Falkenberg. Foto: Jerry Karlgren

STCC Falkenberg. Foto: Jerry Karlgren