i backspegeln 2015

 

Säsongen 2015 ligger nu i backspegeln, och det är dags att summera året som snart är över.

Efter en tuff inledning på säsongen bestämde vi oss att det var dags att vända blad och byta klass från Formula Renault till Renault Clio Cup/JTCC.
Jag tyckte, och tycker fortfarande att detta var något av de bästa dragen jag gjort hittills.

Jag missade första deltävlingen i den nya klassen, och kom först till det andra racet.

Vi hämtade upp den nya bilen på väg till banan, jag hade inte ens suttit i den innan första passet. Jag kände mig snabbt hemma i bilen, och känslan blev bättre och bättre för varje varv.
Redan under den första helgen i nya bilen tog jag en pallplats, helt utan förberedelser, detta är jag väldigt stolt och glad över.

Efter det fortsatte utvecklingen framåt i full fart. Under tävlingshelgen i Falkenberg i somras tog jag 4 pallplatser på 4 race, och farten blev bara bättre och bättre hela tiden. Tillsammans med teamet började vi få bättre koll på bilen och inställningar vi kunde göra, och jag blev bättre och bättre bakom ratten.

Den största motgången under säsongen var under helgen på Kinnekulle. Förhållandena var riktigt dåliga, och sikten var knapp, och efter en vattenplaning slutade mitt race tyvärr ute i barriären i hög fart. En av de tuffare krascherna jag gjort men jag var snabbt ute på banan igen efter mycket hårt arbete i garaget tillsammans med teamet. Några veckor senare var jag faktiskt tillbaka på Kinnekulle igen för att testa så allt fungerade, vilket det gjorde och jag tog två raka segrar i SSK

Året har varit fantastiskt, jag har lärt mig hur mycket som helst och avslutar säsongen på absolut topp
prestationsmässigt med överlägset snabbaste varv i årets sista race på Knutstorp. Detta kommer jag bygga vidare på nästa år och med lite
förberedelser kommer farten vara ännu bättre nästa säsong än det vi avslutade med nu.

/Otto

Foto: Daniel Ahlgren

 

STCC Ring Knutstorp, Foto: Daniel Ahlgren

STCC Ring Knutstorp, Foto: Daniel Ahlgren