Kanonhelg i Falkenberg

Kanonhelg i Falkenberg

I helgen kördes säsongens andra tävling i regi av SSK på Falkenbergs motorbana, med många deltagare. Falkenberg är en av Sveriges snabbaste banor med topphastigheter över 200 km/h.

Alla heat kördes under lördagen som bjöd på molnigt väder men inget regn. Under kvalet blev tiderna allt bättre och kampen om pole position var hård under många varv, som slutade med att jag fick andra bästa tid och därmed få starta från andra position i de båda racen.. Min tid var flera sekunder snabbare än de andra Clio RS3 bilarna som kör med samma förutsättningar.

Det första racet inleddes med en stökig start där jag tappade en position ner till tredje plats. Jag låg tätt bakom andraplatsen under hela racet, men lyckades inte riktigt köra förbi (en porsche som var mycket snabbare rakt fram). Falkenberg är en snabb bana, där topphastigheten är viktig,och bilen framför hade högre topphastighet som gjorde det omöjligt att komma förbi, men jag slutade ändå på en mycket fin tredjeplats (P3). Jag var bara sekunder ifrån att varva de som tävlar i samma bil som jag (Renault Clio RS3) på en bana som tar 50 sekunder. Normalt sett skiljer det endast tiondelar på ett varv mellan bilarna som är likadana men jag var flera sekunder snabbare per varv.

Under det andra racet gjorde jag en mycket bättre start, och kom ut som ledare ur första kurvan. Jag ledde racet många varv, men en snabbare Porsche körde ikapp och förbi under den långa rakan och jag kunde inte försvara förstaplatsen. Porschen har mycket starkare motor och betydligt högre toppfart än min Renault. Trots detta var jag bara några tiondelar av en sekund efter per varv. Jag tog in överallt på banan där det svängde men tappade när det gick rakt fram, som de säger, alla kan köra rakt fram.. Jag körde hela vägen in i mål och slutade på en fantastisk andraplats (P2) tätt efter Porschen. Återigen var jag överlägset snabbast med flera sekunder av de som körde samma bilmodell som jag.

Nästa tävling avgörs den 28-31 Juli på den mer kurviga banan Kinnekulle som kommer passa min . Med fler kurvor och mer tekniska partier kommer jag ha en mycket ärligare chans mot Porscharna som verkar vara mina största konkurrenter.

 

_DSC3195

_DSC3122