Överlägset snabbast och dubbelseger på Raceweek i Kinnekulle

 

Under helgen avgjordes säsongens största tävling, Kinnekulle Raceweek på Kinnekulle Ring utanför Lidköping.
Tävlingen är den mest prestigefyllda i SSK-serien som körs. under säsongen.

Under lördagen kördes tidskörning, där tiderna avgör vilken ordning de tävlande får starta från under racen.Efter flera bra varv avgjorde jag tidskörningen med riktigt bra tider vilket gav mig bästa utgångsläge inför racen, pole position.
I det första racet tog jag direkt kontroll över racet efter en kanonstart.
Under de första varven kunde några andra bilar knappt följa efter i mitt tempo, och allt eftersom varven gick ökade jag avståndet och konkurrenterna tappade allt mer tid.
Vid målgång hade jag byggt upp ett stort avstånd på över 11 sekunder och ledde racet från start till mål. 11 sekunder är extremt mycket när man pratar om racing, där det oftast är tiondels-sekunder som avgör. Jag slog också min egen tid från tidskörningen med några tiondelar vilket imponerade på många, men det var bara uppvärmning.

Inför det andra racet drog ett riktigt oväder in över banan med stora mängder regn vilket gjorde läget svårare, framförallt med däckstrategier då det finns olika däck att köra på beroende på banans underlag. Banan torkade upp fort och racet kördes på torrdäck (slicks).
Efter ännu en riktigt bra start byggde jag snabbt upp en lucka på flera sekunder, så visade sig även race två att bli ett race jag dominerade från start till mål.
Under racet som avgjordes under 15 varv, varvade jag halva startfältet och satte rekordlåga tider där jag satte tider som tillhör de snabbaste som någonsin gjorts i en Renault Clio (RS3 JTCC bil) på banan. Jag gick i mål 23 sekunder före bilen som slutade på andra plats på ett varv som tar ca 58 sekunder.

Under racet hade jag en medelhastighet på 128 km/h, vilket motsvarar över 35 meter per sekund (!). Dessutom en topphastighet över 200 km/h. Vill du åka med?

Helgen kan inte summeras på något annat sätt än perfekt.
Under helgen har jag mer eller mindre utklassat hela startfältet med snabbaste kvaltid, vinst i det första racet och vinst i det andra racet. I och med dubbelsegern i helgen ligger jag nu 2:a i totalställningen i serien endast 5 poäng efter ledaren och två deltävlingar återstår.

Nästa tävling i serien kommer återigen avgöras på Kinnekulle men först om några veckor,den 2-4 september och därefter väntar sista deltävlingen på säsongen på klassiska Gelleråsbanan i Karlskoga.

_DSC4563_DSC4562

Foto: Power@.. Motorsport (“Sofia”)