Dubbla andraplatser och personbästa i titelfighten

Dubbla andraplatser och personbästa i titelfighten
Under helgen avgjordes SSK seriens femte deltävling på Kinnekulle Ring. Inför helgen var toppstriden i totaltabellen i serien mycket jämn där jag höll en andraplats med endast 5 poäng upp till förstaplatsen.

Helgen inleddes med tidskval, som avgör vilken startordning bilarna har inför racen. Precis innan kvalet drog det in regn över banan och kvalet avgjordes på blöt bana, något som passar mig kanonbra. Jag gillar att köra på regn och dessutom är min bil (Clio RS3) mer konkurrenskraftig mot starkare bilar med mer hästkrafter när underlaget är blött. Jag satte ganska överlägset snabbaste kvaltid med över en sekund i regnet, vilket resulterade i pole position inför det första racet..

Vädret var fortsatt omväxlande, och strax inför det första racet hade banan torkat upp och det var helt nya förhållanden. Jag gjorde en bra start och höll ledningen i de inledande varven. Både bilen och körningen kändes kanonbra och tiderna som sattes var några av de absolut bästa hitills, fick jag se mig ikappkörd och passerad av en konkurrent med mer toppfart på raksträckorna. En tuff fight hela vägen in i mål, där jag slutade på en fin andraplats.

Det andra racet kördes på eftermiddagen, återigen på torr bana. De inledande varven var riktigt tighta med flera positionsbyten, men efter endast några varv stod fighten mellan mig och serieledande Thomas Larsson. Femton riktigt jämna varv där de minsta misstagen blev oerhört viktiga. Allt med både körning och bilen kändes kanonbra och jag gav allt vad jag hade ute på banan, och satte personbästa tid runt den 2072 meter långa banan på 58,009 sekunder. Det var riktigt jämt hela vägen in i mål men jag slutade på en andra plats, endast 4 tiondelar av en sekund efter vinnaren i mål, efter 15 körda varv. Teamet har jobbat riktigt bra och vi har hittat rätt med bilen och känslan var grymt bra i helgen!

Seriekampen avgörs i den sista deltävlingen den 23-24 september på Gelleråsen i Karlskoga. En bana som är bra för både förare och även publik. Jag ligger just nu tvåa i serietabellen, och det kommer avgöras med riktigt bra race där!

_DSC1841_DSC2142
/ Otto